Lämpimästi tervetuloa kurkkaamaan blogiini täys(?)miehitetyn vanhan rintamamiestalon elämää, "The Only Lady Of The House" - näkökulmasta ;)

torstai 26. joulukuuta 2013

Joulu oli ja joulu meni, sairaalassa

Aattoaamuna hakeuduttiin päivystykseen heti. 
En meinannu saada Väinö-poikaa enää sängystä hereille.
Yölläkin koitin häntä saada juomaan ja vähän joikin, mutta tuli uloskin.
Oli kyllä veltto ja väsynyt pienimies minulla sylissä...tuli avuton olo:(
Itkukin tuli siinä ensiavussa odottaessa, kun ei päässy edes ilmoittautuu, ei päässy sanoo asiaansa...ei vaan vuoronumeroo vaihtanu. 
Siellä se eukko oli, lasikopissa ja kahteli, kirjoitti ja kahteli.
...En tiiä mikäs siellä sitten kesti taas... Lopulta menin vain sanomaan asiani, koputin ja vastaanotto virkailija aukas oven, marssin sisään...
Siinä se hoitaja tivasi vielä vuoronumeroo, ja sanoi, että sellanen pitäs olla, ei tulla tähän noin vaan...mikä se on edes asiana... 
Huolesta ja hermostuneisuudesta johtuen, hionneesta kädestäni ojensin ryppyisen lapun, jossa oli vuoronumero. 
Sanoin tiukkaan, se on seuraava numero, mikä tulee ruutuun ulkopuolelle, jos vaan oisit viittiny jo painaa sitä nappii...(varmaan tunti jo ootettiin, ettois päästy ilmoittautuu).
Vielä meinas, että menkää oottaa, hän tekee jtn muuta eka, mutta sanoin, etten mee enää oottaa tunniksi tai pariksi, nyt saat kuunnella edes mitä asiaa mulla on. 
Ja etten haluu ottaa sitä riskiä, että laps heittää syliin oottaessa henkesä. 
Tilanne oli se, etti pissaa tullu vuorokauteen, enkä ollu saanu menee enää nestettä yrityksistä huolimatta juuri mitään, ja ulospäin tulee vähän väliä pikkusella ripulina tai yrjönä.
No, otti tiedot, siirti eristykseen samalla lääkäri  tuli ja tutki heti. 
Totes, että kuiva poika on, määräs labrat ja punnittiin. 
Osastolle infektiopuolelle nestetippaan samantien.
Niin, heti alkoi tapahtuu asianmukasta hoitoo, kun pääs vaan asiansa sanomaan. 
Mutta se lasikoppi on ihan pöljä, sinne ei meinaa päästä tosiaan edes sillä vuoronumerolla! :( 
...No, osastolla kakkanäytteenkin saivat heti. 
Kahden eka tunnin aikaan nestettä meni 200ml vauhtii, sitten tiputettiin 40ml joka tunti vuorokausi. 
Eka keittosuolaa, sitten sokru/kalium/natriumtippa.
Iltapäivällä poika pissas ekakerran, illalla toisen kerran. 
Ripuloi sen illan vielä siellä oikeen urakalla, kun nestettä sai ja sitten se rupes rauhottuun.



Illalla pukki muisti hoitajien kautta pehmolelulla; norsulla:) Se sai ison hymyn jo aikaan Väinölle:) 
Ja olokin oli jo pikkasen parempi? :)
Pukki "ei uskaltanu huoneeseen tulla", ettei tartuta tautia kaikkiin muihin, missä vielä käy paketteja jakaa.
Erilainen joulu tuli...mutta joululle on tuntunut silti. 
Kiitos "Saarioisen äitien" ja kaupan valmis eineksien:)
..no tosson pipareita mitä kerettiin tehhä, omasta ja kaupan taikinasta. 
Tai minä tein sen perinteisen kaffeetoffeekeksitaikinan ja piparimuoteilla leipovat sitte (sama ohje ko viimevuonna...ohje löytyy tästä blogistakin viime joulun kohdalta). 
Murkut ja Eljas leipo, sekä paistovat valmiiksi pipareiksi:)




Enempikin niitä siis tuli, mutta siinä vähän malliksi kuvattuna;) Tuo oma tekoinen taikina pitää pikkuerissä kaulita, se jä muuten pöytään kii, siinei auta lisätyt jauhotkaa aina ... :))

Ja mummo ja ukki <3 ihan oikeella jouluruualla muisti meitä:)
Seuraavana päivänä päästiin kotia ja ollaan toipilaana täällä. 
Hitaasti, mutta suunta näyttäs paremmalle.
Kotiin päästyä jo sairaalastakin soittivat, että nyt on liikkumiskielto jonnii aikaa, ripuli lapsella on löydöksessä paljastunut rotavirus positiiviseksi.
Joo...meillon rokotteet otettu sitä varten, rotateq, mutta silti näköjään sitten tuli...lievempänä kyllä, mitä nyt jo murrosikäsillä poikiilla aikoinaan, sillon ko ei ollu vielä rokotteesta kuin haave omassa päässä ja asuttiin pohojanmaalla. 
...Joskus ikuisuus sitten... :)

Joulusää täällä on korkeitten hankien ja nietosten sijaan on lämmintä +3 ja piha on kuin luistinrata, lumesta ei kohta tietookaan. Pyörätietkin on sulana melekeen.

Sellasta tänne pikaseen, palaillaan taas, kun parempi hetki. Kirjoitan jossain välissä kirjoitella taasen, kunhan pikkumies/pikkumiehet nukkuu:) ...alla oleva kuva on miesten ottama, aattoiltana kotipihalla. Sillon sato koko yön lunta.



Hyvää Tapaninpäivää kaikille ja tulevaa Uutta-Vuotta 2014!:)


2 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Vitsit, Mari, mun piti julkaista sun kommentit niin vahingossa poistin! Mutta voi vitsit, teillä ollut koettelmusta nyyten., Pääasia nyt että Väinö on kunnossa! Vihuliainen tuo Rota ja tuli vaikka rokotettu! Me oltiin kans 25 pv päivystyksessä kun oltiin 2 yötä valvottu poikien kanssa. Jarolla ei ollut tehonnut amoxin kuuri korvatulehdukseen niin saatiin uusi kuuri. Joona oli ok! Hirveet jonot oli tuollakin, 2 tuntia odoteltiin ja se vasta mukavaa olkin kahden viliskantin kanssa. Onneksi menit tolleen suoraan sitten koppiin, kaipa luulis ettei tarttis mitään mutista siihen jos ns. hätätilanne et poika saatava pian hoitoon! Toipumista teille ja kivasti teillä ollut lunta siellä, meillä satoi täällä vettä aattona ja oli kyllä niin musta joulu että! :)

Elämää Backstreetillä kirjoitti...

Kiitti Elisa:) No, ne lumet mitä aattona yöllä oli satanut, on muisto vaan täälläkin...ihme ilmoja nykyään??? No, niitä ihan hirveimpiä pakkasia en kyllä kaipaakaan, mitä joskus on ollu yli -40 oli aikoinaan ko olin pieni koululainen, sillon oli ulkonaliikkumiskieltokin niillä pakkasilla muutaman päivän, eikä kouluun tarvinnu mennä:)))))Luntakin oli jiiin paljo, ettei tuvan ikkunoista ulos liion nähny. Isä kasasi sitten niitä lumia mäeksikin aina, ja mäestä tuli aina niin korkee, että talon katolle ois kiivenny siitäkin jo:))))) On nää muuttunu paljon nää ilmat...Pakkanen tappas pöpötki, jos ois tollanen -15....-20...ois hyvä välillä. Lunta sais olla, penskat ei pääse mäkeenkää kun sulattaa koko ajan kaikki mitä tulee... :/ No, joo...eipä oo lumitöitä mistä takuta, että kenen "vuoro"on lähtä pihaa aukomaan:D