Lämpimästi tervetuloa kurkkaamaan blogiini täys(?)miehitetyn vanhan rintamamiestalon elämää, "The Only Lady Of The House" - näkökulmasta ;)

tiistai 20. joulukuuta 2011

Pipariohje ja kuulumisia

Jouluvalmisteluja riittää:)
Aika vaan tuppaa aina vuorokaudessa loppumaan.
Siivota en edes vielä isommin yritä, luovutan hetkeksi, sillä saisin saman siivouksen tehdä uudelleen jo huomenna kaiken muun lisäksi:)
Vähän niinkuin "päivä murmelina" elokuvassa, sama toistuu aina uudelleen ja uudelleen:)))))
Tänään on ollut kiireinen päivä ja huonosti nukuttu yö kaikilla takana. 
Pienimies on vähän vissiin joulustressissä, oli aika levoton yö.
Mulla iski sitten migreeni, sekä jonkinmoisia rytmihäiriöitä, mitä mulle joskus tulee kun hölömöttää tukkaputkella joka suuntaan. 
Koitin sitten joka välissä levätä ja rauhoittua, missä vain sopivaa rakoa siihen tuli. 
Ja isäntä armas hääri puikoissa töistä tultuaan myös, mikä mahdollisti hetkisen lepoa:) <3 Ihanaa:)
Nyt on olo jo parempi, ei hättää:))))
Maha tuntuu turvonneelle, vessassa saa ravata koko ajan pissalla, pierettää kuin maatilan isäntää ja itkeä tirrauttaakin pitää milloin mistäkin...raskaushormoonit alkavat näkyä, tuntua ja kuulua:)
Että sellasta kivaa!:) Ihanaa kaikesta huolimatta!:)
Keskimmäisen poijjaan kanssa väännettiin äskettäin piparitaikina jääkaappivalmiiksi, 
odottamaan huomista leipomista. Isompi poika oli jo väsynyt ja meni nukkumaan.
Molemmat poijjaat ovat tarjoutuneet kuitenkin huomiselle sitten leipureiksi. *hih!:)
Mä arvasin sen innon ja siksi tehtiin kaksinkertainen taikinamäärä...siitä varmaan puolet häviää aivan ihmeenlailla heidän massuun!:)

Tässä teillekin ihana allergisten pipariohje:
(Marita Räsäsen kirjasta: Leivonnaisia allergikoille)


munaton, laktoositon, luontaisesti gluteiiniton


200g maidotonta margariinia
1dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
1dl vettä tai kahvia
2tl kardemummaa
1tl neilikkaa
1tl inkivääriä
1tl soodaa
1/2 tl suolaa
9dl luontaisesti gluteiinitonta jauhoseosta esim. semper

Vaahdota rasva, sokeri, siirappi, mausteet vaahdoksi.
ekoita keskenään sooda, suola ja jauhoseos.
Siivilöi jauhoseos taikinaan.
Anna taikina kovettuu viileässä seuraavaan päivään.

Kaaviloi taikina levyksi leivinpaperin päällä.
Tee mieleisilläsi muoteilla pipareiksi:) Ota ympäriltä ylimääräinen taikina pois ja siirrä piparit leivinpaperilla pellille ja uuniin.
Paista 200asteessa n. 10min.


Vinkki: 
Itse en esim laita vettä taikinaan, vaan sitä kahvia pelkästään. 
Mausteet jätän pois, koska pienenmiehen vatsa ei siedä niitä mausteita kovin vielä. 
Joskus olen laittanut sokerin lisäksi taikinaan hieman fariinisokeria (1-2rkl mausteen asemesta kahvin lisäksi).
Piparit maistuvat valmiina pikkuleiville, jossa on "kahvitoffeearomi" :)


Mutta nyt taas huomiseen ja hyvää yötä!:)


Ei kommentteja: