Lämpimästi tervetuloa kurkkaamaan blogiini täys(?)miehitetyn vanhan rintamamiestalon elämää, "The Only Lady Of The House" - näkökulmasta ;)

maanantai 3. syyskuuta 2012

Kirurgin aika tuli jo postissa!

Joo, pittää heti ilmoittaa, että meille tuli tänään postissa jo se kirurgian poliklinikka aika.
Se on lokakuun loppupuolella. 
Pikkuisen jännittää mitä tuleman pittää...
Mutta sehän me kuullaan vasta sitten siellä tarkemmin, joten pittää yrittää jättää ajatukset siitä vielä taka-alalle. Vielä sitä ei siis operoida, se on vain sellainen ns. suunnittelukäynti.

Nyt minusta on ruvennut tuntumaan, että siinä "lötköpötkö" kädessä, jossain siellä lavan ja olan seudulla tuntuu sellainen "luukallus"...tosin pieni, mutta jotain siellä tuntuu kuitennii.
Onneksi perjantaina on jo kontrolli sairaalaan lääkärille sekä jumpparille, saavat tunnustella vielä ja tarkastella...Kyllähän ne vauvan kuvasivat silloin käsistäkin, eikä murtumaa pitäs olla...mutta viimeksi sairaalassa ollessa jumpparikin ihmetteli "kipeyttä" joissain liikkeissä, ja tiedusteli pitäskö kuvata uudestaan kädet, mutta lääkäri sanoi topakasti, että ne on jo kuvattu, lausunto oli ok, ei kuvata enää.
Toiseksi vanhimmalla pojalla aikoinaan ,kun meni synnytyksessä se solisluu, hälle tuli sellainen luupiikki/ luukallus olkapään ja niskan puoliväliin...hävisi sitten ajanmyötä, mutta pari vuotta se kesti.
En tiedä mikä sitten on, mutta sellanen siellä on ja tuo ns.luukallus tuli itselläni mieleen.

Nyt jatkamaan hommia:) 
Tänään oon saanu järkättyä paikkoja ym. taloustöitä tehtyä ja oltua enemmän 2, 5 vuotiaan poijjaankin kanssa:) Vauvelilla on ollut -ainakin tähän asti -sellainen päivä, että hän on vain syönyt ja nukkunut(ja vaippaa vaihdettu).
Yöllä meillä jopa nukuttiin yhden syötön välissä ruhtinaallisesti 5,5 tuntia!:)Se on jo paljon:)

Mutta moimoi!:) Palaillaan:)

6 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Nopeasti tuli aika teille! Missä teidän poitsun kättä hoidetaan/tutkitaan? Me mentiin jaron kanssa ensimmäiselle käynnille oman keskussairaalan kirurgille silloin kun hän oli 3kk ikäinen ja aktiivista koukistusta ei ollut tullut. Siitä sitten saatiin lähete helsinkiin lastenklinikalle ja tehtiin tutkimukset ym. Ja sitten operaatio!

Elämää Backstreetillä kirjoitti...

Elisa: Meidän poitsun kättä hoidetaan kans tässä meidän lähikeskussairaalassa. Mahdollisen leikkauksenkin,jos sen tarve on (ja olen kyllä ymmärtänyt, että se on paljon mahdollista oikeesti, etton edessä) ymmärsin ensin tapahtuvan meidän sairaalassa, että ihan Oyksista tulisi vartavasten joku käsikirurgi ja leikkais...mutten nyt kyllä osaa sanoa, että miten se asia lopuksi on. Täällä se ENMG tutkimuksen tehnyt lääkäri oli sitä mieltä, että Suomessa on vaan yks ainoo, alansa paras lasten käsikirurgi ja että hän työskentelisi sitten TAYKSissa...Mutta nettiä kun selailee, vielä Helsinkikin on vaihtoehtona. Ja kuka lie paras kirurgi...ja voinekko siihenkään itse vaikuttaa? Minne lähettävätkään sitten, jos leikkaus tehdään, jää vielä avoimeksi...No, perjantaina on ainakin taas lastenpkl:lle meno, siellä pitänee kysellä lissää. Samoin noista kelan jutuista...aika vaihtelevia päätöksiä ovat ihmiset saaneet, paikkakunnasta riippuenkin netin mukaan...Miten teillä, jos saapi kysyä? Meillon vielä lisäksi niin huono tuuri, ettei ole yhtikäs minkäänlaista vakuutusta olemassa, ei ois kyllä vielä saatukkaan, mun raskausaikaisten rasitteiden (sairauksien) vuoksi.

Elisa kirjoitti...

Käytännöt tuntuvat näissä vaihtelevan tosi paljon paikkakunnittain mutta pääasia, että asioita tapahtuu ja hoidetaan :) Niin sitä meillekin toitotettiin, että Hesassa alan paras osaaminen...tiedä sitten, eiköhän nää asiaan perehtyneet kirurgit ole kaikki ihan luotettaia ja alansa osaajia! :) Me saadaa ihan alinta perusvammaistukea, nyt pitää hakea uudelleen kun myönnetään aina määräajaksi...meillä kontrollikäynti helsinkiin 27.9 niin sitten sen jälkeen saadaan haettua vielä fysioterapiatkin taas vuodeksi eteenpäin...joko teillä fysio alkanut? meillä alkoi kun jaro oli noin 1kk ikäinen...

Elämää Backstreetillä kirjoitti...

Joo, kotona jumppaillaan sairaalan jumpparin ohjeilla ja siellon käyty vähn väliä kontrolleissa. Nyt ensi viikolla siirrytään terveyskeskuksen fysioterapeutille/jumpparille 2x viikossa jumppaa saamaan. Niin, ei se auta, kuin pienen ihmisen jos suuremmankin luottaa näihin alansa osaajiin...kyllä aika pieneksi ihtesä tuntee näissä asioissa, vaikkei ne lääkärit ja hoitajatkaan mitään jumalhahmoja ole:))) Pitääpi tuosta tuesta kysästä minun, millainen menettely täällä on. Saitteko te heti alusta asti sitä, kun jumpat alkoivat fysioterapiassa? Tykkääkö Jaro jumpparilla käynneistä? Tekeekö ne liikkeet kipeää hänelle vai nauttiiko hän siitä jumpasta? Meillä näkyy olevan tuntemukset hieman sekäettä, riippuu liikkeestä. Koukistus ja kiertoliike pistää huutamaan...

Elisa kirjoitti...

Saatiin joo alusta lähtien, tai oikeastaan sitten vasta haettiin kun oltiin käyty eka käynti siellä kirurgilla jaron ollessa 3kk ja saatiin kotiin se c-todistus mitä tarvitaan hakemukseen...mutta takautuvasti tuli syntymästä lähtien vammaistuki. Tuntuu olean joo käytännöt eri, meillä meinaan ollut jumppaa se 1 kerta viikossa koko ajan. Alkuun tuntui, että Jaro aristeli tiettyjä liikkeitä ja yhdessä vaiheessa kun oli vähän kiristelyjä kädessä tietyissä liikkeissä niin ei tykännyt yhtään. Nyt kaikki liikeradat on hienosti auki, mutta haastetta riittää, arvaappa huvikses, haluaisiko tuollainen juuri muutama viikko sitten peppukiitämään lähtenyt poika tehdä jumppaliikkeitä? no ei taatusti. Tietty nyt tilanne jo vähän helpompi kun Jaro käyttää itsekin kättänsä jo etenevissä määrin niin ei tarvitse enää ihan niin paljon liikeratoja jumppailla, se on enmmänkin muunlaista nyt, sellaista ohjausta, että käyttäisi kättänsä, venyttelyä ym.
Meillä käy fyssari kotona pääosin, Jaro hieman nyt vierasteleekin mutta ihan hyvin kuitenkin jaksaa jumppailla, kun leikin varjolla toimitaan...Saattaa osin olla jotain kiputuntemuksia teitin poitsulla tai sit jos tuntuu liikkeet oudolta niin huutaa sitäkin, tiedä sitten. Aika kuitenkin auttaa onneksi asiaan, toivotaan, että teidän poitsu olisi selvinnyt pienemmillä vaurioilla!

Elämää Backstreetillä kirjoitti...

Hyvä että jumpasta on ollut teille apua,vaikka teillon ollutkin vain se 1x vkossa ja samoin siitä leikkauksesta, etton apua ollut. Mukavaa, että Jaro on päässyt liikkeelle:) Oi, kun ois ihana ajatus, että fyssari kävis kotona...ei ois lähtemisen kiirettä aamulla mihinkään...täällä kun ne antaa lasten ajat pääosin aamuaikoina, meilläkin suurin osa ajoista on jo klo 8. Siinä saa pikkasen porukka muuttaa rytmiään, että kerkee sinne:)))) Meillä tämä 2,5 vuotias kävi aikoinaan hypotonisuuden vuoksi jumpparilla, tuttu täti kuitennii siellä vastassa on. Jännä nähdä muistaako tää pienimies ollenkaan millään tavalla sitä tätiä, kun mukkaan tuleepi sinne jumpparille. Leikin varjollahan ne näitä pieniä jumppaa onneksi. Ei tämäkään pinimies aikoinaan kaikkiin liikkeisiin meinannut suostua, siinä sai apuna leluja olla heiluttelemassa ja houkuttelemassa, että jotain sai tehtyä. Mutta siihenkään hänen hypotonisuuden vuoksi jumpparilla kulkemiseen ei meinattu täälläpäin saada sitä kelan alinta vammaistukea, piiiiiiiitkässä kuusessa oli se, ei todellakaan saanut sitä heti ja paremminkin astman vuoksi sitä sitten taisivat lopuksi maksella. Vähän tapaus/sairaus kohtaistakin vissiin, että miten maksavat...Ja nyt tännään huomasin, että tämän vauvelin lapsilisä-asiakin on ihan outo. Sitä lapsilisä hakemusta ei ole vieläkään käsitelty, vaikka sitä on haettu ihan oikeella aikaa ja oikeella hakemuksella. Kuulema johtuen siitä, kun häntä ei ole vielä kastettu...?! Mistäkähän lähtien sellanen on vaikuttanut lapsilisien saantiin? Kela on kyllä ihan outo ja arvaamaton virasto näitten hakemusten suhteen...huhhuh vaan...