Lämpimästi tervetuloa kurkkaamaan blogiini täys(?)miehitetyn vanhan rintamamiestalon elämää, "The Only Lady Of The House" - näkökulmasta ;)

lauantai 20. elokuuta 2011

Lauantain mietteitä ja muita kuulumisia

Ihanaa, viikonloppu!:) Olipas mukavaa saada nukkua melkein puoli kahdeksaan!!! Sitten pikaisesti kaffe porisemaan ja isäntää herättelemään, koska minä olen meidän perheen herätyskello(kin) XD  ...mä en ikinä oo oppinu tykkäämään minkäänlaisesta herätyskellon äänestä, joten ainoana naisena perheessä minä saan "kiekua" herätyksen!:)))))) Korjaan selvemmin: minä haluan sen herätyksen antaa!:) Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin herätä kellon pirinään...Mulla on aika tarkka tuo sisäinen kello, se herättää silloin kuin olen "ajatellutkin" että mihin aikaan aamulla tulisikaan nousta:)
Joo, Armaani lähti siis rompepäiville mun vanhempieni kanssa ja me muut jäimme tänne kotia telekkuamaan.
Meillon ohjelmassa kevennetty viikonloppusiivous -"öljyt vaihtuu", niin ei kykene parempaan työhön nytten:/ Mutta se saa - ja välttääkin- seuraavaan kunnolliseen siivouskertaan. Joka päivä meillä kuitenkin  imuroidaan enimmät rikat lattioilta, jottei tämä meidän pienin ihan töikseen sieltä mitään nouki suuhunsa.
Meillon myös alkanut pienenmiehen pottakoulu!:) Voi niitä riemunkiljahduksia, kun sinne joku tuotos välillä onnistutaan saamaankin!!! XD -Ja taputtaa pitää tietenkin ja kehua ihan mahdottamasti!;)  Siinä pienimies sitten suorastaan halkee ylpeydestä "Mä tein ton!"  *hih! Ihanaa!:)
Ruoaksi laitoin jokuaika sitten porisemaan liedelle pataan pienen pilkotun varhaiskaalin, sinne joukkoon (ihanan punainen kotimainen) paprika ja pieni (kotimainen) kesäkurpitsa, pilkottuna tietenkin:))) ja 3 pilkottua (kotimaista) tomaattia, kaksi (pilkottua, kotimaista) sipulia...sitten vaan maustehässäkkä  joukkoon +suola oman makumieltymyksen  mukaan. Siellä se nyt sitten porisee ja kun kaikki on mukavan pehmeitä, se on valmista "naatittavaksi":)
Poijjille laitoin yrteillä maustettua perunamuusia ja makkaraa. Lisäksi sitten saavat ottaa lautaselleen tuota kasvishässäkkää.
Vanhin poika on ollut  nyt vuorostaan kipeenä, on nyt lääkekuurillakin.Se röhä ja nuha meni hänellä sitten poskionteloihin:/ Pari päivää hän lepäsi kotona pahimman olon yli ja sitten meni takaisin kouluun.
Oikomishoitokin alkoi tuossa koulujen alettua vanhemmalla pojalla ja hammaslääkärissä on nyt sitten kahden viikon aikanakin käyty yhteensä jo 4 kertaa. Tiistaina mennään taas, silloin kiinnitetään ne metallirenkut hampaiden ympärille, jotta saadaan raudat suuhun. Käsittääkseni nämä raudat tulevat ensin ylähampaisiin, eteen. Se on varmaan 15 -vuotiaalle poijalle kova paikka, ne raudat...mutta sitten taas järjellä aateltuna ne on pienempi paha, kuin mahdollinen leukaleikkaus, mistä "peloteltiin" oikomishoidon "epäonnistuessa". Tai eihän se pelottelua ole, tiedetäänpähän, mitä saattaa olla edessä, jos ei tämä hoito onnistu yrityksistä huolimatta. Ainakin kaksi tekohammasta hän saa suuhunsa parikymppisenä. Saa kuulema sitten valita ottaako nastan vai proteesin...juu-u. Kyllä siinä aika paljon on sellaista, mitä ei osaa "pieni-iso 15 -vuotias" vielä käsittää, hyvä jos minäkään pysyn kärryillä... Sen "tiedän", että nuorena on parempi tuollaiset korjaukset ja hoidot tehdä, kuin sitten aikuisena.
Keskimmäinen poika on (ainakin vielä) terveenä, ei ole flunssa iskenyt...ja iloinen kuudesluokkalainen uusine koulukirjoineen:)))) On se ala-asteella onneksi vielä tuo koulu mukavaa!:))) Ylä-asteella se on sitten hieman raskaampaa jo... XD
Tuossa 15.8 oli minulla itselläni taas ravintoterapeutilla käynti, samalla kun pienimieskävi "jumpalla". Paino oli tippunut taas edellisestä kerrasta. Vauhti on nyt 0,5-1kg viikossa. Minusta se on liiiiiiiiiiiiiiiian hidasta, mutta se "täti" siellä tuumas sen olevan oikeinkin sopiva, joten ollaanpas sitten hirveen iloisia siitä!:D Nutrilett jatkuu edelleen, siihen on o toottunut. Pelottaa vaan, kuinka painon käy sitten, kunhan pitää siirtyä taas oikeaan ruokaan...?
Pienimieskin oli iloinen "jumpalla" käynnistään ja iloisesti lähetteli pusuja lähtiessään "jumppatädille" :))))
Pian varmaan saadaan lopettaa se fysioterapia, enää ei ole ollut näkyvillä sellaista hypotonisuutta, kuin silloin ihan vastasyntyneenä siihen 10kuukauden (-1v.) ikään asti. Seurantakäyntejä fysioterapiassa yksi vielä tässäkuussa sekä sairaalalla lasten neurologilla käynti 31.8, sitten kuulee, miten jatketaan:)
Nytpäs pienimies heräskin jo päiväuniltaan?!(lyhyet unet tänään näköjään...)   ...joten päivänjatkoja vaan pikaisesti kaikille...!:) Palaillaan!:)

Ei kommentteja: