Lämpimästi tervetuloa kurkkaamaan blogiini täys(?)miehitetyn vanhan rintamamiestalon elämää, "The Only Lady Of The House" - näkökulmasta ;)

torstai 20. lokakuuta 2011

Lepopäivä

Tänään on lepopäivä:)
Pakollinen sellainen, mieli tekisi pihalle lenkille hirveästi ja muutenkin ulkoilemaan.
Mutta jotenkin eilen onnistuin saamaan jalkani siihen kuntoon sillä sorsalammen reissulla, että käveleminen, makaaminen, seisominen särkee jalkaa. Istuminen ei tee kipeää, kun vääntää ja venyttelee nilkkaa samalla, niin se auttaa siihen kipuun jalkaterässä ja pohkeessa. Outoa? -On.
Panadolikaan ei vie sitä kipua pois...jotenkin rikkonainen yö oli sitten sen vuoksi.
Että sellasta.
Eilen tein sen piirakan siihen jauhelihaan, kuulema oli parempi, kuin se kinkkupiiras.
Muutin hieman itse sitä reseptiä:)
Tein siihen yrteillä maustetun pohjan, poikkeuksellisesti sämpyläjauhoihin. 
Ja maustoin jauhelihan, kuten yleensä (paprika, sipuli, valkosipuli, yrittiseos jossa on ainakin tinjamia/basilikaa, suola, pippuriseos)
Sitten vain kolmen juuston ruokakerma sekaan (2dl) ja uuniin... :)
Tänään en tee mitään leipomuksia. 
Nyt saavat syödä kyllä, mitä pakasteesta tai jääkaapista ylipäätään löytyy:)))

Ja tässäpä olisi tarkemmin se piiraan ohje:)
Nämä on allergisille sopivia munattomia, laktoosittomia, kalattomia ohjeita, joita voi itse soveltaa omien makumieltymysten ja sopivien ruoka-aineiden mukaan.:)

KINKKUPIIRAS  (vuoan halk. n. 30cm-35cm?)

Pohja:

200g maidotonta margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 rkl kylmää vettä

täyte 1:

200g-250g kinkkusuikaleita tai 400g nauta-sika jauhelihaa, ruskistin hieman pannulla ja samalla maustoin porukan  lempimausteilla (esim.paprika, sipuli, valkosipuli, pippuriseos, suola, yrttimausteet...)
(1prk papuja tomaattikastikkeessa tai ranskankermaa) itse käytin kolmen juuston ruokakermaa
ohjeessa olisi ollut myös 1rkl perunajauhoja (itse en laittanut niitä ollenkaan)
150g juustoraastetta (itse laitoin vain 1/2 dl raastettua juustoa)
päälle tomaattirenkaita (seuraavalla kertaa taidan laittaa ananaksia kokeeksi)

Ohje:

Nypi margariini ja jauhot, lisää suola ja vesi. 
Voitele piirakkavuoka ja vuoraa se taikinalla. 
Suikaloi kinkku, (ellei se ole jo valmissuikaleita ) tai jos käytät jauhelihaa paista ja mausta se ja sekoita ne juustoraasteen, ranskankerman/ kolmen juuston ruokakerman (kumpaa nyt sitten itsekukin tykkää käyttää) kanssa. 
Levitä seos taikinan päälle.
Paista 200 astetta n. 45min. keskitasolla.

Vihje: peitä piiraan pinta foliolla, jos se tummuu liian nopeasti.

(peruspiiraan ohje aikoinaan otettu Marita Räsäsen kirjasta "Leivonnaisia allergikoille". Sitten olen tehnyt siitä meille sopivamman, ja yleensä teen kaksinkertaisen ohjeen mukaan, niin saan pakasteeseen asti niitä sitten riittämään, Siinä on muitakin hyviä allergikkojen ohjeita, arkeen ja juhlaan)

Nyt lepäilemään itsekin...taidan ihan nostaa jalan/ jalat seinälle!:)))) ( sen jalkakipeän vuoksi...)
Palaillaan! Moimoi!









Ei kommentteja: