Lämpimästi tervetuloa kurkkaamaan blogiini täys(?)miehitetyn vanhan rintamamiestalon elämää, "The Only Lady Of The House" - näkökulmasta ;)

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Vatsan väänteitä ja muuta mukavaa

Nyt oon perjantaista lähtien ollu sillä 1600kcal dieetillä. 
Kyllä mahalle taitaa olla aikamoista opettelua vatsan väänteistä päätellen tämä "normiruoan" syöminen. 
Täytyy sanoa, että annokset on pieniä, maha tulee aika kylläisen tuntuiseksi pikemmin, kuin joskus ennen. Mikä on siis hyvä asia, mun ei tarttekaan syödä pahan päivän varalle, elän silti:) 

Siinä 1600kcal dieetissä hiilareitten määrä on laskettu joka aterialla olemaan hh 30-40g.

Esimerkiksi:
klo 6.30 aamupalalla hh30g, 
klo 9.00 välipalalla 10g + tarvittaessa 10g lisää, 
klo 11-11.30 lounaalla hh 40g, 
klo 13.30 välipalalla hh 20-30g, 
klo 16-17 päivällisellä hh20g, 
klo 18.00 välipalalla hh 20g, 
klo 20 iltapalalla hh 30g. 

Rasiamargaiiniä 5-6tl päivittäin (becel 60% tai 38%), eli jtn 30-35g leivällä/ruoanvalmistuksessa. 
Rasvattomia tuotteita, tai mahdollisimman vähärasvaista, vähäsokerista yleensäkin. 
Juustoa vain 3siivua päivässä. Maitokiintiö on kolme lasia rasvatonta maitoa. Siihen määrään on laskettu kahvimaitokin, jos sitä käyttää. 
Suositaan täysjyvätuotteita.
Vihannesten määrä vapaa:)

Aika usein saa olla kuitenkin jotain napostelemassa? 
Ateriaväliksi on suositeltu  2-3tuntia. 
Eli mä siis lähes koko ajan syön jotakin, tai ainakin sille tuntuu. 
Välipalat mullon nyt unohtunut, mun pittää opetella noita hedelmiä ja marjoja käyttämään enempi dieetissä, nyt kun niitä saa syödä taas.

Mitäs muuta on touhuiltu? No, ulkoiltu mukavassa syyssäässä koko perheen voimin:) Sorsille vietiin leipää heti aamutuimaan ja sen jälkeen pihatöitä kotosalla. Haravointia ja osaa pihan "kesäjutuista" talviteloille:)
Sittenpä oon pessy jääkaappia ja pakastinta, en vielä omia, vaan niitä, mitkä saimme eräältä tutulta. He ostivat uudet itselleen ja me saimme heidän entiset:) Niin, saimme:) Kiitos, paljon kiitos!:) Meille onkin ollut tarpeen tollainen kokopitkä jääviileekaappi, sekä pystymallin pakastin. Nyt vaan pittää laittaa ne käyttökuntoon (puhdistaa) ja kytkeä virrat. Sitten voi tyhjätä omista entisistä kamat niihin ja sen jälkeen siistiä oma entinen arkkupakastin, sekä jääkaappi/pakastinsysteemi. Saa nähdä, mihin ne päätyy...? Oon naapureille tarjotellut niitä, mutta ei ole ollut yhdellekkään tarvetta sellasille. Pittääpi varmaan laittaa johonkin lehteen tai nettiin niistä ilmoitus.
Pojalla oli mennyt  viimeviikon TET-jakso enemmän, kuin hyvin!:) Ylpeä äiti täällä lapsirakastaan <3 kehuu, hän sai hyvät paperit sieltä!:) Ja oli tykännyt kovasti varastomiehen/asiakaspalvelun hommista:)
Keskimmäinen poitsuliini on pakertanut lukea koulun kokeisiin tosi ahkerasti, taitaapi tähdätä mielessään johonkin tiettyyn koenumeroon?;)
Isäntä on häärännyt illan aarteidensa kimpussa, eli autojensa:) Huomenna kuulostaa taas yksi lähtevän vieraalle maalle talviteloille. Talon miesporukalla ovat suunnitelleet lähtevän reissuun, paitsi tietenkin tämä pikkuinen miehenalku-hän ei vielä pääse sille reissulle:) Pittääpi vielä hieman kasvaa, niin sitten paremmin:)
Takassa on mukava valkea, liekki lepattaa ja lämmittää mukavasti kylmiä jalkoja.
Jospa tänä yönä ketään meistä rakkaista <3 ei palella?
Tällasta täällä:)

Hyvää yötä ja palaillaan!:) Momoi!

Ei kommentteja: