Lämpimästi tervetuloa kurkkaamaan blogiini täys(?)miehitetyn vanhan rintamamiestalon elämää, "The Only Lady Of The House" - näkökulmasta ;)

perjantai 23. syyskuuta 2011

Kolean sadepäivän höpötyksiä

Ihanaa! Nyt on lämpimät villasukat jalassa! Nyt ei palella jalkoja! 
Kyllä vaan huomaa, että ilmat rupee tosissaan kylmenemään, yöpakkasiakin on jo muutama ollut. 
Meidän nostalgisen rintamamies-talomme lattiat huokuvat kylmyyttään jo, vaikkei ole vielä edes talvikaan. Pitää ostaa jokaiselle jonkinlaiset sisätossut tahi sisäkengät, jottei jalat jäähdy ja sen takia olla alati kipeinä sitten talvella. Onhan se hyvä, että ns. ilmanvaihto pelaa, mutta olishan se kiva, että sitä lämpöökin ois...takkaa on lämmitelty parikertaa. Se on kyllä tuonut mukavasti lämpöä tupaan, mutta viileneekin kyllä äkkiä. Sähkölämpöä on laiteltu jo osittain tupaan känssa päälle, mutta ei vielä paljoa...
Mitäs me ollaan tänään touhuttu? No, me on jo ulkoiltu taas heti aamusta(kin). 
Pikkasen siellä tänäänkin taas tihkutti vettä, mutta meillä oli mukavaa:) 
Kävimme viemässä "huutopaketin" postiin ja lähikaupasta hakemassa 5 litraa maitoa. 
Kuulostaa paljolle, mutta se ei ole kuin hetkisen tuolla kaapissa...arvioisin,  että 2 päivää, niin ne on jo juotu!:)))))
Poijjaat on ihan mahdottomia maitovasikoita!;)  Joskus olen naureskellut ja sanonut, että meillä sais olla oma lehmä tuolla takapihan varastorakennuksessa!:))))   
Mieluiten sellainen "ämmy", joka tekis tarvittaessa tavallisen maidon lisäksi myös laktoositonta ja hylaa!:))) ...Kanankaipuukin ois aina ruokailun jälkeen keittiötä katsellessa...nokkiskohan se jyvinä kaikki ruoanmurut, vai oiskohan koira siihen hommaan parempi (nuolis lattialta jämät pois)??? 
(Siis oikeesti...en ota kyllä oikeesti yhtään elukkaa ennää, kolme marsua riittää!)
Mutta ei menis sähköökään niin hirveesti, kun ei imuria tarttis huudattaa?;)  
No, joo tää on taas tätä mun huumoria:)
"Elämisestä tulee elämisen jälkiä, hyvä niin-eihän sitä muuten tietäisi elävänsäkään...." 
...vai miten se nasevanviisas sanonta menikään?
Tänään on perjantai!:) Ihanaa, se on siis viikonloppukin!:) 
Suunnitelmissa siintäisi (siis omissa ajatuksissani vielä, en ole vielä markkinoinut ajatusta minnekään....) kirppikset joko tässä kotikonnuilla, tai sitten Ylivieskassa...siellon tosi hyvät kirppikset-suosittelen lämpimästi, sekä iso kauppakeskus vai miksi sitä sanoisi, oon kuullunna sanottavan "Iso" eli Iso-Kärkkäinen. 
Saas nähdä, innostuisiko muu porukka sellasesta reissusta, vai jääkö johonkin toiseen ajankohtaan...Toisaalta syysloma ois ehkä parempi ajankohta....Sitten ois talvivaatteetkin jo kaupoissa. Nyt ei vielä ole oikeen toppatakeissa valikoimaa, ainakaan täällä.
Siellon Kärkkäisellä myös hyvä ruokapaikka, sellanen meksikolais(?) tyylinen ruokaravintola, jossa on hyvä valikoima kaikenlaisia/-kokoisia annoksia ja siellä voivat myös "soveltaa" listojaan toiveiden mukaankin jkv.. Oma lemppari siellon ollut  "Birdy namnam" joka on siis kanaa, mutta aivan taivaallisen ihanassa curryananaskastikkeessa ja sen lisänä uuniperuna (vaihtoehtoisesti ristikkopotut/ranskikset). Sekä salaattipöydästä salaattia.
Eikä annos ole kalliskaan, muistaakseni 11e? (Huom. muistaakseni).   
-Namnam tosiaan... ja jos nyt mietitte siellä, että "söisitkö jos menisit, vai olisitko syömättä..." 
Niin vastaus olis, että "kyllä, söisin":) Enkä katuis:))))))
En sille päivää ottas yhtään niitä nutrilett pusseja, enkä söis kyllä muutakaan.
Koska.
Perustelut: 
Meillä tulee niiiiiiiiiiiiiiiin harvoin ylipäätään missään ravintolassa käytyä, etten kyllä litkis vettä, kun muu porukka herkuttelis! XD

No, senpä näkkee sitten, miten mienis, jos ja kun sinne mennään. Ja kohtahan mulla "nutrilett-pussiaika" loppuukin, 30.9!!!
Nyt oon lisännyt hieman nutriletin joukkoon kaura- tai ruisleseitä tai syönyt näkkäriä, jotta maha tottuupi pikkuhiljaa ruokailussa tulevaan muutokseen. Maitoa olen myös lasillisen päivässä juonut. Kummakyllä, entisenä maitovasikkana ei tee maitoa yhtään mieli. Kahviin kyllä, mutta muuten jopa tuntui, että se maistuu pahalle.
No, vesi ei ole pahasta ja se on itseasiassa kylmänä tosi hyvä juoma.

Meidän isäntä näki viimeyönä vauvaunia vuorostaan!:) Siis isäntä!!!:) 
Hää oli nähnyt unessa vauvan, joka oli poika. 
Syntyessään vauva oli ollut isokokoinen ja sitten vauvalla oli ollut suussa hampaat jo valmiiksi syntyessään!
Se vaavi oli nauranut sitten koko hammasrivintäydeltään syntyessään:))))))))
-En tiedä pitäskö tuota unta jopa säikähtää, sillä en usko, että olisi ihanaa imettää  vauvaa, jolla on täys hammaskalusto suussa!!! ;D
Mutt aivan ihana uni kyllä muuten hällä!!! :)
...Meillä alkaa olla aika hyvät fiilikset jo, mutta pittää vielä malttaa siihen omaan tavoitteeseen asti!:))))

Nyt pikku-ukkeli herää jo uniltaan, joten moikkamoi taas seuraavaan kertaan!

 

 
 

Ei kommentteja: